SPORTAMORE - Tester för optimerad webb

Kundwebb
www.sportamore.se

SPORTAMORE - Tester för optimerad webb

Sportamore grundades 2008 och är Nordens största sportbutik på nätet. De erbjuder ett brett utbud av sportkläder, skor och utrustning. Sportamore erbjuder mer än 15 000 olika produkter från omkring 300 externa varumärken, samt ett mindre antal produkter under eget varumärke. De har drygt 150 anställda och huvudkontoret finns i Alvik i Stockholm.

Sportamore kontaktade Fastdev då de hade problem med sin webbplats. När besökare skulle köpa en vara eller välja rätt storlek uppstod problem, vilket behövdes åtgärdas omedelbart. De behövde utföra tester för att hitta buggar och få en optimerad webb.

Fastdevs utvecklingsteam valde då att använda automatiserade Selenium-tester och UI-tester av webbplatsen för desktop- och mobilversioner. Testerna kontrollerade ett dussintal olika användarsessioner innan webbplatsen gick live för allmänheten.

Ramverket som levererades av Fastdev resultatet i att Sportamore reducerade sina tidigare utvecklingskostnader för webbplatsen och minskade IT-avdelningens arbete. Genom de automatiserade Seleniumtesterna minskade även problemen med de felaktiga manuella processerna.

Nyheter

Se alla