KITAB SAWTI - App för arabiska ljudböcker

Projektets omfattning
AVFoundation
CoreData
Realm
Swift
Kundwebb
https://kitabsawti.com/en/

KITAB SAWTI - App för arabiska ljudböcker

Kitab Sawti som grundades 2016 köper rättigheter till, producerar och distribuerar ljudböcker på arabiska för 400 miljoner arabiska talare världen över. Målet är att göra arabisk litteratur lättillgänglig. Själva företagsnämnet Kitab Sawti betyder “ljudbok” på arabiska.

Idén om att skapa en tjänst för arabiska ljudböcker uppstod när teamet bakom Kitab Sawti jobbade i ett projekt med syriska flyktingbarn i svenska skolor. Sebastian Bond, som är grundare och vd, jobbade då som affärsutvecklingschef på ett svenskt ljudboksföretag som riktar sig mot svenska skolor och elever med dyslexi. De skulle se hur de kunde hjälpa de svenska skolorna att integrera nyanlända elever från Syrien. Många lärare frågade då efter ljudböcker på arabiska för de nyanlända eleverna. Men det fanns inga.

När de insåg att det inte fanns någon som producerade ljudböcker på ett av världens största språk bestämde de sig för att göra det själva. Tillsammans med Anton Pollak, nu teknikchef, grundade Sebastian Bond Kitab Sawti. Nu investerar bland andra Sven Hagströmers riskkapitalbolag Creades och Martin Wattins och Peter Silferswärds Inbox Capital i bolaget.

Idag innehåller Kitab Sawtis ljudbokskatalog ett hundratals titlar med ett stort spektrum av genrer och format. Allt från religiösa böcker och non-fiction från bästsäljare till podcasts. Den mobila appen är avgörande för Kitab Sawtis tjänst. Det är här användarna hittar och konsumerar innehåll.

Fastdevs team var med redan i tidigt skede av utvecklingen av tjänsten. Vid samarbetets uppstart hade Kitab Sawti endast minimal infrastruktur för backend och MVP-appar.

Nu har vi hjälpt dem att utveckla appar med ett funktionellt och väldesignat användargränssnitt samt sömlösa mobila interaktioner. Vi har även tagit fram viktiga funktioner såsom inköp, pushnotiser, länkning och dataanalys.

Samtidigt som Kitab Sawtis katalogutbud växer, förbättrar vi parallellt appens prestanda och backend. Nu har de en solid grund för vidareutveckling av sin produkt och tjänst.

Nyheter

Se alla