GROVER – Utveckling av prenumerationstjänst

Projektets omfattning
Node JS
Python
React
Redux
Område
E-handel

GROVER – Utveckling av prenumerationstjänst

Grover är en av marknadsledarna i Europa inom prenumeration på teknikprylar. Grover grundades i Tyskland 2015 då Michael Cassau saknade flexibel tillgång på konsumtionsvaror. Affärsidén bygger på en delningsmodell där du som kund kan prenumerera på olika teknikprodukter istället för att köpa dem. Privatpersoner och företag får tillgång till ett brett sortiment av över 1 500 tekniska produkter såsom exempelvis mobiler, bärbara datorer, kameror, drönare, spelkonsoler, VR-glasögon.

Genom Grover får du som kund möjlighet att hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken till en bråkdel av inköpspriset, samtidigt som du hjälper till att spara på jordens resurser.

Fastdev anlitades för att bistå Grover i utvecklingen av prenumerationstjänsten. Flera olika teknologier har använts, framförallt Node.js, Ruby och Python men även olika AWS-molntjänster för back-end. För front-end har huvudsakligen React och Redux använts.

Idag är Grover en av Tysklands hetaste start-ups. 2018 säkrade bolaget 37 miljoner Euro i serie-A finansiering, vilket skapar goda förutsättningar för en vidare expansion av verksamheten.

Nyheter

Se alla