FODI - Utveckling av matvarubutik online

Kund
Fodi AB
Projektets omfattning
Angular + Material
Bambora
Billmate
Broadleaf E-commerce
Docker
GitLab CI/CD
Google Cloud
Java
Jhipster
Kubernetes
Loop54
MongoDb
MySQL
SCSS
Spring Boot
Typescript
Voyado
Workwave
Kundwebb
https://butik.fodi.se
Område
E-handel

FODI - Utveckling av matvarubutik online

Fodi är Sveriges första lokala matvarubutik online och grundades 2016. De ville bygga sin drömbutik med målsättningen att förändra sättet svenskarna handlar mat på. Fodi erbjuder över 10 000 ekologiska och närodlade varor i sitt produktsortiment. De lokala onlinebutikerna finns än så länge med leverans i Danderyd, Bromma, Solna och Sundbyberg i Stockholm.

Sedan starten har Fodi aktivt jobbat med att utveckla sin verksamhet och öppnar upp nya butiker med jämna mellanrum. Ju fler butiker som öppnas, desto mer avancerade system krävs för bland annat lagerhållning och logistik. I och med att allt fler människor handlar online är Fodis främsta prioritering att utveckla sitt onlinesystem.

Fastdev anlitades för att stötta Fodis utvecklingsteam vid lanseringen av den andra onlinebutiken. Ett index för webbutiken togs fram och samtidigt utvecklades back-end till ett skalbart system. Utvecklingsteamet bidrog även till att utveckla Fodis leveranssystem, som omfattar hela Stockholm.

Fastdevs utvecklare byggde upp ett system för smart sökfunktion på Fodis webbutik. Den bygger på en maskininlärande algoritm som samlar in information om innehållet i typiska kundkorgar. Ett ledsystem för leveranshantering skapades även för personalen på logistikavdelningen. Utöver detta togs en integration fram för enklare hantering av webbutikens backoffice, programvarusupport, lagerhållningssystem och det interna logistiksystemet.

Fastdev utbildade även Fodis utvecklingsteam i att hantera det dagliga underhållet av webbutiken, såsom uppdatering av databasen med eventuella produktindexeringar.

För närvarande arbetar Fastdev kontinuerligt med underhåll och förbättringar av Fodis webbtjänster, som i sin tur bidrar till utvecklingen av Fodis framgångsrika affär.

Nyheter

Se alla