FODI - Utveckling av matvarubutik online

FODI - Utveckling av matvarubutik online

Fodi är Sveriges första lokala matvarubutik online och grundades 2016. De ville bygga sin drömbutik med målsättningen att förändra sättet svenskarna handlar mat på. Fodi erbjuder över 10 000 ekologiska och närodlade varor i sitt produktsortiment. De lokala onlinebutikerna finns än så länge med leverans i Danderyd, Bromma, Solna och Sundbyberg i Stockholm.

Sedan starten har Fodi aktivt jobbat med att utveckla sin verksamhet och öppnar upp nya butiker med jämna mellanrum. Ju fler butiker som öppnas, desto mer avancerade system krävs för bland annat lagerhållning och logistik. I och med att allt fler människor handlar online är Fodis främsta prioritering att utveckla sitt onlinesystem.

Fastdevs anlitades för att stötta Fodis utvecklingsteam vid lanseringen av den andra onlinebutiken. Vi tog fram ett index för webbutiken och utvecklade back-end till ett skalbart system. Utvecklingsteamet bidrog även till att utveckla Fodis leveranssystem, som omfattar hela Stockholm.

Fastdevs konsulter byggde upp ett system för smart sökfunktion på Fodis webbutik. Den bygger på en maskininlärande algoritm som samlar in information om innehållet i typiska kundkorgar. Fastdevs utvecklingsteam skapade även ett ledsystem för leveranshantering som används av personalen på logistikavdelningen. Utöver detta togs en integration fram för hantering av webbutikens backoffice, lagerhållningssystem, (”Extend” -programvarusupport) och ett internt logistiksystem.

Fastdevs konsulter bidrog även med kunskap kring det dagliga underhållet av webbutiken. Exempelvis att hantera och uppdatera databasen med eventuella produktindexeringar.

För närvarande arbetar Fastdev kontinuerligt med underhåll och förbättringar av Fodis webbtjänster, som i sin tur bidrar till utvecklingen av Fodis framgångsrika affär.

Läs även artikeln här

 

Nyheter

Se alla