LENDO - Utveckling av de tekniska plattformarna i Norge, Finland, Danmark och Polen

Kund
Lendo
Projektets omfattning
CSS (SASS)
JS (Coffeescript)
MySQL
PHP (Zend Framework)
SOAP (SoapClient and wso2)
Kundwebb
www.lendo.no
Område
Fintech

LENDO - Utveckling av de tekniska plattformarna i Norge, Finland, Danmark och Polen

Lendo är Nordens ledande låneförmedlare och en del av Schibstedkoncernen, Nordens största mediekoncern. Lendo är en tjänst där man når alla banker med en enda låneansökan och därmed enkelt kan jämföra olika bankerbjudanden. Fastdev jobbar med att utveckla Lendos tekniska plattform i Norge, Danmark, Finland och Polen.

Vi samlar krav från kunder, utvecklar systemet, testar koden, förklarar hur saker fungerar och visar demos, hittar sårbarheter, föreslår nya funktioner, står för teknisk kommunikation med alla partners, samt delar kunskap mellan länderna.

Norge

Fastdev blev inkopplade 2012 för att skapa en norsk kopia av det svenska Lendo. En komplett lösning byggdes med nya funktioner som baserades på krav och input från affärssidan.

Lendo anställde 2017 en egen front-end-utvecklare, varpå Fastdev blev ansvariga för back-end-uppgifter. 2018 påbörjades byggnationen av en helt ny mikroservicebaserad lösning. Ett team på tre utvecklare och en projektledare arbetar med att skriva om en ”gammal” lösning på dessa mikrotjänster, integrera med nya partners (banker) och behålla den nuvarande koden som är i produktion.

Finland

2014 startade Fastdev även ett projekt för Lendo Finland. En ny kopia skulle byggas och anpassas till den nya marknaden. Det utvecklades för back-end, front-end, gjordes analys, spårning, datasäkerhet med GDPR-överensstämmelse med mera. Ett team på fyra utvecklare och en projektledare ansvarade för utvecklingsarbetet. År 2018 byggde Fastdev dessutom ett nytt användargränssnitt för att öka serverns redundans, eliminerade vissa säkerhetsproblem och uppgraderade systemet till aktuell teknik.


Danmark och Polen

I början av 2018 startade Fastdev och Schibsted (ägare till Lendo) projekt för två nya länder, Danmark och Polen. En kopia på det befintliga systemet i Finland gjordes och anpassades till de båda marknaderna. Utvecklingsteamet består av sex heltidsutvecklare och en projektledare som ansvarar för Lendos alla tekniska uppgifter.

Nyheter

Se alla