My Driving Academy - Digitaliserad trafikskola

Projektets omfattning
Android application
Auth
CSS
Docker
Firebase Real-time database
Google calendar
Google Services
iOS application
Javascript
Klarna Checkout integration
MobX
MySQL
Node JS
React
SimplyBook API integration
Typescript
Kundwebb
www.mydrivingacademy.com
Område
Molnlösningar

My Driving Academy - Digitaliserad trafikskola

Bilskolebranschen hade sedan länge stått stilla i jämförelse med många andra branscher. Det ville My Driving Academy 2016 ändra på, genom att erbjuda en digital trafikskola för ett smidigare och modernare sätt att ta körkort på. My Driving Academy erbjuder idag alla körskoletjänster på nätet, teoristudier direkt i mobilen, bokning av lektioner och kurser online, samt körövningar för privat övningskörning.

Fastdev kom in i projektet i december 2017 för att ta fram ett mobilt boknings- och betalningssystem för körlektioner, kontaktytor samt en digital plattform.

Det togs fram prototyper av vissa elever och instruktörsskärmar, samt grundläggande API. För bokning valdes SimplyBook.me som kunden hade arbetat i tidigare. Betalsystem valdes till Paypal. Studentapplikationerna (iOs och Android) byggdes av ett outsourcingföretag och Fastdevs webbapplikation körs inom den i en webbvy. Webapplikationen är till för bokning och planering av körlektioner, samt olika tester.

I slutet av juli 2018 började arbetet med version 1.5, som inte bara ändrade applikationsutseendet utan också hade stora förändringar i funktionalitet. Ett helt nytt användargränssnitt tog fram. Därefter ändrades huvudbetalsystemet till Klarna, då alla kunder inte ville eller hade möjlighet att använda PayPal. Dessutom gjordes flera förbättringar i den nya versionen. Alla dessa ändringar krävde dramatiska förändringar av datastrukturen och i programmets kod, så utvecklingen och testningen av den nya versionen höll på fram till december 2018. I mitten av december släpptes den nya versionen.

För lagring av data valdes Firebase Realtime Database. Den har stor förmåga att synkronisera data på både serverns och klientens sidor. Dessutom används Firebase hosting för student- och instruktörswebbprogrammet. Webbapplikationen gjordes med ett enda applikationsprogram (SPA) baserat på Firebase Realtime Database, React, MobX. Vilket lägger grund för ett mer dynamiskt och användarvänligt gränssnitt. Serverns API innehåller bokning och kundbehandling och skrevs på JavaScript som körde under Node JS. Det fungerar som bryggan mellan SimplyBook API och Firebase Realtime Database och hanterar alla förfrågningar om inköp, bokningshantering och klientprocessbehandling.

Arbetet med plattformen fortsätter än idag då My Driving Academy ser fördelarna med att jobba kontinuerligt med utvecklingen.

– Tack vare Fastdevs imponerande flexibilitet kan vi fortsätta att utveckla tjänsten i den riktning vi vill, säger Tom Hansson, vd på My Driving Academy.

Läs även artikel här

Nyheter

Se alla