Fodi förbereder expansion av fler livsmedelsbutiker online med leverans utanför Stockholm

Date
2019-04-03
Category
Nyheter

Fodi förbereder expansion av fler livsmedelsbutiker online med leverans utanför Stockholm

Fodi planerar expansion söder om Stockholm och i Mälardalen för att kunna leverera livsmedel till fler hushåll. För utveckling av onlinebutiken samarbetar de med Fastdev och bygger ett gemensamt utvecklingsteam.

Fodi är en onlinebaserad start-up som grundades 2016 med visionen att förändra sättet vi handlar mat på. De vill ge sina kunder den bästa serviceupplevelsen online. Efter en lyckad lansering av sin första lokala matbutik online i Bromma 2018, anlitades Fastdevs utvecklingsteam. Tillsammans kunde de snabbt expandera till Solna, Sundbyberg, Danderyd och norra Stockholm.

– Vi väljer noga ut våra områden och samarbetar mycket med det lokala föreningslivet. En kvalificerad gissning är att nästa lager blir söder om Stockholm eller Mälardalen med fokus på leverans till Västerås, Jönköping, Malmö och Göteborg, säger Mijo Balic, produktchef på Fodi.

Idag sker endast två procent av konsumenternas matinköp online. Därför är det viktigt för Fodi att möta sina kunder med en lättförståelig och smidig onlinetjänst för att fler ska förstå fördelarna. Fastdevs utvecklingsteam har hjälpt Fodi att bygga front- och backend och underhåller systemet allt eftersom nya uppdateringar görs. Utvecklingsteamet förbättrar även de interna systemen, underhåller supporten, importerar viktig produktdata, samt ser till att lösa problem som uppstår efter hand.

-Vi har delat upp arbetet så att någon av utvecklarna ansvarar för support och tar hand om felen som kan uppstå. I princip arbetar de som en vanlig utvecklingsavdelning fast på olika platser. Allt har rullat på och fungerat väldigt bra, säger Mijo Balic.

För att få ett ihopsvetsat team gjorde de båda utvecklingsteamen en gemensam teambuildningsresa till Kroatien för att lära känna varandra.

– Fastdev är snabba och lyhörda. Vårt samarbete har känts både tryggt och enkelt och nu känner de till vår verksamhet och kommer med förslag på förbättringar, säger Mijo Balic.

Nyheter

Se alla